Tragická dopravná nehoda pri Prešove

20.04.2007 Celý región

Dňa 20.4.2007 o 04.30 hod. na ceste I/18 medzi mestom Prešov a obcou Malý Šariš došlo k čelnej zrážke osobného motorového vozidla zn. SUBARU IMPREZZA, EČV SE a nákladného motorového vozidla zn. AVIA, EČV PO
Vo vozidle SUBARU IMPREZZA boli usmrtené 3 osoby. Pasažieri nákladného auta utrpeli zranenia. Prešovskí hasiči museli pri vyslobodzovaní ľudí z osobného vozidla použiť strihacie zariadenie. Cesta I/18 je uzavretá v oboch smeroch. Bližšie informácie zatiaľ nie su známe.

8:36 Dodatok:
Premávka v uvedenom úseku je prejazdná v oboch smeroch so zdržaním a je riadená políciou v oboch smeroch.

10:00 Cestná premávka v úseku od Prešova do Levoče sprejazdnená v oboch smeroch

Doplnená správa:
Dnes o 04.30 hod. došlo na ceste prvej triedy pri obci Župčany, okr. Prešov k dopravnej nehode osobného auta Subaru Imprezza so Senickým evidenčným číslom, ktoré viedol 29-ročný muž z Čadce jazdiaci smerom do Prešova. Z doposiaľ nezistených príčin prešiel s autom do protismeru, kde čelne narazil do protiidúcej ÁVIE, ktorú riadil 45 ročný vodič z Hrabkova, okr. Prešov.
Vodič Subaru aj jeho dvaja spolujazdci 36- ročný muž z Oščadnice aj 19 ročný muž z Považskej Bystrice na následky zranení na mieste podľahli. Telá zranených boli prevezené do prešovskej nemocnice, kde bude vykonaná pitva. Vodič Ávie nie je zranený a jeho spolujazdec je ľahko zranený.
U vodiča Ávie policajti nezistili požitie alkoholu a u vodiča Subaru bude prítomnosť alkoholu zisťovaná pri pitve.
Celková škoda na oboch vozidlách je odhadnutá na výšku 350 000, - Sk. Príčinu a mieru zavinenia vyšetruje prešovská polícia. Vyšetrovateľ Úradu justičnej a kriminálnej polície začal trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia.
 

Vyberte región